Cultuuragenda Evenement Geen

Excursie Grevelingen

Georganiseerd door Volksuniversiteit Westvoorne

Met de bus wordt vertrokken uit Oostvoorne en Rockanje op weg naar Ouddorp, waar we, onder leiding van een gids een bezoek brengen aan het museum van de RTM. Ruim 50 jaar was de RTM de belangrijkste vervoerder op de Zuid-Hollandse Eilanden en Schouwen-Duiveland. Met stoom en diesel vervoerden zij onder andere goederen en personen. Tot op de dag van vandaag rijden de stoom en dieseltrams.

Na het museum volgt een rit van 20 minuten in de originele stoomtrein naar Middelplaat Haven. Hier gaan we aan boord van de MPS Grevelingen, waarmee we een boottocht van twee uur maken over de Grevelingen en de mooiste plekken gaan bezoeken. We hebben kans wilde paarden te spotten, zeehonden en vele soorten vogels. Een lift en toilet voor mindervaliden is aanwezig. Aan boord zal een broodmaaltijd worden geserveerd. Ook is er een bar aanwezig voor koffie, thee en andere drankjes.

Aan het eind van de rondvaart gaan we met de bus weer terug naar Westvoorne.

Deze excursie, ook de trein, is toegankelijk voor mindervaliden en een beperkt aantal rolstoelen. Maximaal kunnen er 100 personen mee. Leden hebben voorrang.

Oostvoorne 9:15 bus vertrekt vanaf de Hoflaan ter hoogte van het oude gemeentehuis
Rockanje 9:45 bus vertrekt vanaf de Berberislaan naast het gemeentehuis

Meer informatie en opgeven via deze link >

Evenement info

Datum: zaterdag mei 14 2022
Tijd: 09:15 - 15:00 uur
Locatie: