19-01-2024 Jeugd, Talentontwikkeling K&C Brielle

Eindelijk was het zover, de voorrondes van Show Your Talent!

Geschreven door Saar Lemmen. Foto’s van Marvin

“Een applaus omdat jullie er zijn.” Zo worden de voorrondes van de talentenjacht Show Your Talent geopend door Nathalie Lemmen en Faure Verbrugge in het BRES theater in Brielle.  

Eindelijk is het zover, de voorrondes van Show Your Talent. Na de workshop dag en de korte Talent en Talk, mochten de deelnemers vandaag laten zien wat hun talent is. Ze hebben allemaal keihard gewerkt om hun beste act te showen.  

Maar, wat is een talentenjacht zonder jury? Afgelopen zondag 14 januari hebben drie jury’s besloten wie er doorgaan naar de finale aankomende week. Cynthia, Melody en Leon hebben deze taak op zich genomen. En dat was ontzettend fijn.

Cynthia is de directeur van het BRES theater, ze heeft 45 jaar danservaring en heeft het hele land afgereisd met semiprofessioneel ballet. Melody doet alles wat je maar kunt bedenken in de culturele sector; ze is van alle markten thuis. Zingen, dansen en toneel is wat haar ligt. Ze maakt haar eigen producties en geeft workshops op diverse middelbare scholen. Haar motto is dan ook: “Stralen kan altijd.” Leon’s passie is muziek. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring in de zangwereld en speelt regelmatig in zijn band “De Juf”. Maar, dit is niet het enige wat hij doet, Leon is ook de nieuwe directeur van Theater de Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Hierdoor is zijn culturele netwerk enorm.

Bij aanvang van de eerste voorronde van de dag waren de deelnemers al erg nerveus. Iedereen zocht een plekje in de zaal en wachtte in spanning op de aftrap. Stuk voor stuk liepen ze naar het podium om hun eigen gemaakte stukje te presenteren. De dag begon met twee bands, en veel zang. De jury’s gaven om en om hun commentaar, met tips en tops.

Ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar wat een talent kwam hierbij kijken! Elke act was anders. Voor sommige deelnemers was dit de eerste keer op een podium, maar dat was niet te merken. Je moet wat lef hebben om je talent te laten zien aan de rest van de wereld. Alle 23 deelnemers zijn ontzettend dapper. Het was prachtig om de passie van iedereen te zien. De blijdschap en emotie die ze hadden, wanneer ze lieten zien waar ze goed in zijn. Bij mij wekte het daarom ook veel emotie op. Kippenvel tijdens het dansen en de tranen kon ik niet inhouden bij elk nummer wat er werd gezongen.

 

Tijdens de tweede ronde was de sfeer zeer aanwezig. Een aantal deelnemers bleven kijken en elkaar supporten. We hebben piano en gitaar gezien, maar deze ronde stond ook in thema van dans en iets voordragen. Wederom, het talent spatte er vanaf. Hoewel iedereen zenuwachtig was, hebben alle deelnemers ontzettend hun best gedaan.

Helaas konden er maar 10 door naar de finale. Het was een zware klus voor de jury om te bepalen wie ze moesten achterlaten, omdat er eigenlijk geen enkele act mocht missen. Toch hebben ze een besluit genomen. Deze deelnemers zijn aanstaande zondag 21 januari te zien, in het BRES theater in Brielle.

Faure en Nathalie hadden twee doelen voor deze talentenjacht; Het laten zien van jouw talent, en contacten leggen in de culturele sector. Ik denk dat ze allebei al volbracht zijn. Talent heb ik absoluut gezien en de deelnemers gingen erg goed met elkaar om. Onderling geven ze tips, over hun act, maar ook over andere evenementen en handige spots om jouw talent nog meer de wereld in te brengen. Kortom, het was een hele gezellige middag en iedereen mag heel trots zijn op het talent wat ze hebben laten zien. Geef nooit op, je moet ergens beginnen. Ik ben reuze benieuwd naar de finale!

De finale zal plaatsvinden op 21 januari 2024 in BREStheater. Kaarten zijn te koop via de knop hieronder