09-02-2023Cultuuragenda Toneel K&C Brielle

Eenakterfestival 2023

groot succes!

De grote winnaar van het Eenakterfestival is Magna Carta !

Zondag 5 februari was het dan zo ver! Het Eenakterfestival van de regio waar amateurtheatergroepen konden schitteren met een 30 minuten eenakter vond plaats in het BREStheater en het was een daverend succes!  

De grote winnaar van het Eenakterfestival is Magna Carta!

 

We kijken terug op een succesvolle en prachtige editie van Eenakterfestival in BREStheater Brielle. Het zinderende festival van Kunst en Cultuur Brielle presenteerde zeven amateurtheatergroepen waarvan zes uit de regio. Samen hebben zij een divers scala aan eenakters laten zien in een uitverkocht BRESTheater.

Het Eenakterfestival vond zondag 5 februari plaats in BREStheater en werd  feestelijk geopend door presentator Mario Cramer Kunst en Cultuur Brielle had dit jaar zeven amateurtheatergroepen geprogrammeerd die in de middag en avond hun kunsten konden laten zien aan het publiek en jury.  In een uitverkocht BREStheater waren de uiteenlopende amateurtheatergroepen St  Leonardus, ICC Tinte, De Komedianten, Helvetia, Magna Carta en Gophi van de partij en TIOS sloot zondagavond het festival af.

Het Eenakterfestival mocht na 2 jaar weer plaatsvinden en ook dit jaar was het weer amusant, enerverend, ontroerend en inspirerend. Het was een feestje voor de theatergroepen om weer te spelen en voor het publiek was het ook geweldig om naar te kijken. De jury bestaande uit Jimmy Plooij, Francien Schraal en Marco van ’t Wout waren zeer lovend over alle eenakters en hadden dan ook een zware dobber over wie de winnaar moest zijn. Na een goed overleg kondigden zij  Magna Carta als winnaar aan. “Het ensemble spel van Magna Carta is sterker dan het individueel en ze tillen elkaar op” aldus de jury. Kersverse wethouder Postma reikte daarna de publieksprijs uit aan gastgroep Gophi uit Lisse.

Het Eenakterfestival wordt georganiseerd door Kunst en Cultuur Brielle en vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van februari. Het Eenakterfestival biedt niet alleen amateurgezelschappen de gelegenheid hun voorstellingen op een groot podium te presenteren maar het is ook een uitgelezen mogelijkheid voor toneelgroepen om elkaar te ontmoeten. Ze bekijken elkaars producties en ze brengen de hele dag samen door. Zo krijgen ze dus alle kans om ideeën en inspiratie op te doen. Daar staat het Eenaktfestival ook voor, stimulans en inspiratiebron voor de groei en ontwikkeling van het amateurtheater.