Cultuuragenda Literair Geen

Dagtocht naar Anselm Kiefer in Museum Voorlinden in Wassenaar

Volksuniversiteit Westvoorne

In aansluiting op de lezing van 11 oktober organiseert de Volksuniversiteit Westvoorne op zondag 29 oktober een dagtocht naar de tentoonstelling van het werk van Anselm Kiefer in museum Voorlinden in Wassenaar. Kijk ook cursus nr. 12

Dankzij zijn eigenzinnige beeldtaal, vol verwijzingen naar geschiedenis, mythologie en literatuur, groeide Anselm Kiefer (1945) uit tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd. In vier decennia bouwde hij een oeuvre op van grootse proporties met schilderijen, vitrines, installaties, kunstenaarsboeken en werken op papier, zoals collages en bewerkte foto’s. Toch is hij vooral bekend geworden om zijn iconische schilderwerken. Bij Voorlinden krijgt hij alle ruimte om in het museum én op het landgoed de breedte van zijn oeuvre en gebruikte technieken te etaleren.
Anselm Kiefer: ‘Kunst is verlangen. Je komt er nooit bij, maar je blijft aanhouden in de hoop dat het je wel lukt.’
Bron: website van het museum www.Voorlinden.nl
Meer Informatie over Kiefer en museum Voorlinden, waaronder visie, missie en ligging vind je ook op bovengenoemde site. Bij goed weer is het mooi wandelen in het omliggende duingebied.

Optie
Er is de mogelijkheid om vanaf Voorlinden met de bus naar Panorama Mesdag gebracht te worden. We vertrekken om 14.30 en halen je om 16.30 uur weer op, om gezamenlijk met de deelnemers die bij Voorlinden zijn gebleven, naar Brielle/Oostvoorne te rijden. Je bezoekt op eigen gelegenheid het Panorama en evt. het nabijgelegen museum. Voor informatie over het Panorama en over het museum zie de site van het museum www.panorama-mesdag.nl. Tickets € 15,00. Hier zijn Museumjaarkaarten wel geldig.

Praktische informatie Voorlinden
Na aankomst bij het museum rond half elf kun je in het op het terrein gelegen restaurant koffie drinken. Daar krijg je van ons je entreebewijs. Het museum opent om 11 uur. In het restaurant kun je ook de lunch gebruiken.

Meer info en opgeven >

Evenement info

Datum: zondag oktober 29 2023
Tijd: 09:00 uur vertrek
Locatie: Museum Voorlinden