20-02-2023Cultuuragenda Evenement K&C Brielle

De Cultuurweek is er voor iedereen!

Marianne Dirks woont al jaren in het centrum van Brielle, maar wist je dat ze ook al een aantal jaar werkt voor Stichting Kunst en Cultuur Brielle? Als combinatiefunctionaris houdt ze zich o.a. bezig met verschillende kunst en cultuur projecten. Ik sprak haar over de Cultuurweek, die voor het eerst wordt georganiseerd voor de nieuwe gemeente Voorne aan Zee.

Marianne vertel eerst wat meer over je jezelf?

Ik ben Marianne en ik ben nu 3 jaar werkzaam als combinatiefunctionaris cultuur bij Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Als combinatiefunctionaris ben ik aangesteld om eigenlijk iedereen te verbinden met kunst en cultuur van het onderwijs tot ouderen en alles er tussenin. Ik ondersteun ook cultuurmakers en nieuw lokaal talent door bijvoorbeeld cultuurlabs en talentenshows te organiseren.

Waar ben je nu mee bezig?

Op dit moment ben ik bezig met de Cultuurweek. De Cultuurweek loopt van maandag 20 maart tot en met zondag 26 maart en iedereen kan in deze week meedoen aan leuke culturele activiteiten. Het is een initiatief vanuit Hellevoetsluis en dit jaar is de eerste editie in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Wij doen als stichting Kunst en Cultuur Brielle natuurlijk ook mee! Wij organiseren 3 super leuke activiteiten. Dit is het Danspaleis op 22 maart, een CultuurLab op 22 maart en een Open Podium op 26 maart.

Wat houden deze drie events in?

Het Danspaleis  is een gezellige dansmiddag voor ouderen waarbij plezier, ontmoeting, dans en muziek centraal staan. Dit organiseer ik samen met Isabelle Miltenburg, de combinatiefunctionaris Ouderen. Het wordt een fantastische middag met muziek uit de jeugdjaren die hopelijk een vervolg gaat krijgen in mini-danspaleisjes over heel Voorne aan Zee.

Het Cultuurlab is er ter ondersteuning van cultuurmakers om zichzelf/ hun merk beter te profileren. Elke keer is er een nieuw thema en deze keer is dat social media. Artist Branding & Social Media Coach, Melanie Esther is van de partij en gaat de masterclass “hoe vertel ik mijn verhaal op social media” geven.

Het Open Podium is een event waar iedereen welkom is om zijn/haar podiumkunsten te laten zien. Het biedt een uitgelezen kans om niet alleen verschillende artiesten te zien en horen, maar ook om zelf je kunsten uit te proberen of te wennen aan het podium.

Wat leuk! Hoe kan je meedoen aan al deze activiteiten?

Het Danspaleis is gratis en zal plaatsvinden op woensdagmiddag 22 maart van 14.30 tot 16.30 uur in de Stuifakkers in Rockanje. Mocht vervoer een probleem zijn neem dan contact met mij op via onderstaand emailadres. Als cultuurmaker kan je via hetzelfde emailadres je gratis aanmelden voor het Cultuurlab. Voor het Open Podium zoeken wij nog een paar leuke acts! Dus wil jij graag optreden? Meld je ook aan via onderstaand emailadres. Alle podiumkunsten zijn welkom en mogen maximaal 10 minuten duren. Als je wilt komen als publiek dan ben je ook van harte welkom. Entree is wederom gratis!

Klinkt allemaal erg leuk! Wil je nog wat vertellen over de Cultuurweek?

Houd onze website www.kunstencultuurvoorne.nl in de gaten voor meer informatie en mocht je iets leuks doen met kunst en cultuur (kan iets bestaands zijn of iets nieuws) geef dan deze activiteit door aan mij en ik zorg dat het in de agenda van de Cultuurweek komt te staan.

De Cultuurweek is een initiatief van PUSH, SBO, Theater de Twee Hondjes, Stichting Kunst en Cultuur Brielle en Bibliotheek Zuid-Hollands Delta en wordt ondersteund door de gemeente Voorne aan Zee.