Cultuuragenda Stimuleren Geen

CultuurLAB cultuur en welzijn

Het CultuurLAB  is een inspirerende broedplek in Voorne aan Zee voor alle cultuurmakers. Het CultuurLAB staat open voor samenwerkingen en zoekt altijd naar verbinding met verschillende disciplines.

Het aankomend CultuurLAB gaat over de samenwerking met welzijn en het sociale domein om hier in Voorne aan Zee verandering in aan te brengen. Samen met o.a. SBO Hellevoetsluis slaan we de handen ineen om het rijke cultuuraanbod in de gemeente te koppelen aan het welzijnswerk en zo bij te dragen aan de positieve gezondheid van alle inwoners.

Onderzoek wijst uit dat activiteiten zoals het zingen in een koor of een bezoek aan musea niet alleen plezierig en inspirerend zijn, maar ook aantoonbare voordelen hebben voor de gezondheid. Ondanks deze bevindingen wordt kunst nog steeds veel te weinig ingezet in onze gezondheidszorg. Daarom is het belangrijk dat we de handen ineenslaan want samen zijn we sterker!

Het CultuurLAB in april is een vervolg op het LAB van vorig jaar september waar we de eerste verkenning van cultuur en welzijn met elkaar hebben gemaakt. Op 16 april gaan we samen concrete stappen zetten om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Werk jij in de cultuursector, ben jij een vrijwilliger die zich actief bezighoudt met kunst en cultuur? Of heb jij culturele ideeën die bijdragen aan een mooiere samenleving? Meld je dan aan voor het CultuurLAB! We komen graag met je in contact

Meld je hier aan>

Maandelijks inloopuur voor cultuurmakers

Kunst en Cultuur Brielle is er voor cultuurmakers. Werk jij in de cultuursector, ben jij een vrijwilliger die zich actief bezighoudt met kunst en cultuur? Of heb jij culturele ideeën die bijdragen aan een mooiere samenleving? Dan zijn we er om jou te helpen. Wij doen dit o.a. door inloopspreekuren te organiseren. Wil je hier meer over weten? Klik dan hieronder op de knop.

Info over het inloopuur >
Terug naar cultuuragenda >

Evenement info

Datum: dinsdag april 16 2024
Tijd: 19:00
Locatie: Hart van Hellevoet