Cultuuragenda Evenement Geen

Beeldentuin Ravesteyn

Beeldentuin Ravesteyn: een verborgen oase verrast met unieke historie, natuur én kunst!

Van 3 mei t/m 26 mei is de ruïne Ravesteyn en het omliggende landgoed het decor van de jaarlijkse Beeldentuin. De 29e editie! In deze periode is er een spannende expositie te zien in een verrassende groene omgeving. De bezoeker ontmoet er een grote variëteit aan kunstwerken van ruim 20 kunstenaars. 

De ruïne heeft een rijke geschiedenis en is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving met tal van verrassende elementen. De kasteelruïne is omringd door een slotgracht, Engelse tuin, loofgang, vijvertuin, bospaden, schapenweiden en een sterrenbos. Deze romantische omgeving vormt het decor voor de beeldentuin waaraan kunstenaars uit binnen- en buitenland meedoen. De beeldentuin is een cultureel evenement dat mede als doel heeft het historisch erfgoed in Heenvliet in stand te houden. Alleen dat is de moeite van een bezoek al waard. De kunst vormt voor een periode van drie weken een prachtige toevoeging.

Kunstenaars

Tijdens de Beeldentuin vindt je er een inspirerende combinatie van kunst, cultuur en natuur. Er wordt hedendaags werk getoond in een variatie aan stijlen, vormen en materialen. Dit jaar wordt er door ruim 20 kunstenaars geëxposeerd.

Bezoekersinformatie

Een bezoek aan de Beeldentuin start bij de ingang aan de Korte Welleweg in Heenvliet.
De beeldentuin is van 3 mei tot en met zondag 26 mei 2024 geopend van vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op tweede pinksterdag is de tuin gesloten.

Een rustpunt in de tuin is De Theetuin, waar een drankje en heerlijk gebak wordt geserveerd. Ook heeft de organisatie voorzien in een leuk kinderprogramma.

Er zijn verschillende arrangementen en aparte groepsbezoeken te boeken. E-tickets zijn te verkrijgen via de knop hieronder

Koop hier je kaarten >
Terug naar de cultuuragenda >

Evenement info

Datum: zondag mei 19 2024
Tijd: 3mei t/m 26 mei
Locatie: Ruïne Ravesteyn