Cultuuragenda Evenement Geen

Beeldentuin Ravesteyn

Beeldentuin Ravesteyn: een verborgen oase verrast met unieke historie, natuur én kunst!

Van vrijdag 12 mei tot en met zondag 4 juni is de ruïne Ravesteyn en het omliggende landgoed het decor van de jaarlijkse Beeldentuin. De 28e editie! In deze periode is er een spannende expositie te zien in een verrassende groene omgeving. De bezoeker ontmoet er een grote variëteit aan kunstwerken van meer dan 20 kunstenaars.

De ruïne heeft een rijke geschiedenis en is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving met tal van verrassende elementen. De kasteelruïne is omringd door een slotgracht, Engelse tuin, loofgang, vijvertuin, bospaden, schapenweiden en een sterrenbos. Deze romantische omgeving vormt het decor voor de beeldentuin waaraan kunstenaars uit binnen- en buitenland meedoen. De beeldentuin is een cultureel evenement dat mede als doel heeft het historisch erfgoed in Heenvliet in stand te houden. Alleen dat is de moeite van een bezoek al waard. De kunst vormt voor een periode van drie weken een prachtige toevoeging.

Kunstenaars

De ruïne en het landgoed wachten in alle rust op meer dan twintig zorgvuldig geselecteerde kunstenaars die op deze unieke plek hun werk tentoonstellen. Een uitgelezen kans om deze voor veel mensen verborgen plek te bezoeken en te genieten van bijzondere kunst. De tuin is geopend op donderdag t/m zondag. Van maandag tot en met woensdag is de Beeldentuin gesloten. Tijdens de openingsdagen zijn de kunstenaars zelf regelmatig in de tuin aanwezig en beantwoorden graag vragen van bezoekers over hun werk.

Bezoekersinformatie

Een bezoek aan de Beeldentuin start bij de ingang aan de Korte Welleweg in Heenvliet.
De beeldentuin is van vrijdag 12 mei tot en met zondag 4 juni 2023 geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur Op tweede pinksterdag is de tuin gesloten.

Een rustpunt in de tuin is De Theetuin, waar een drankje en heerlijk gebak wordt geserveerd. Ook heeft de organisatie voorzien in een leuk kinderprogramma.

Er zijn verschillende arrangementen en aparte groepsbezoeken te boeken. E-tickets zijn te verkrijgen via de knop hieronder

Koop hier je kaarten >
Terug naar de cultuuragenda >

Evenement info

Datum: vrijdag mei 12 2023
Tijd: 12 mei t/m 4 juni 2023
Locatie: Ruïne Ravesteyn