Cultuuragenda Muziek Geen

Folkclub Brielle: Bert en Laura (Bert Ruymbeek en Laura Cortese) Een paart apart

Op de boot van de Shetland Eilanden naar Schotland ontstond een romance tussen Bert en Laura. Bert is Vlaming en Laura is Amerikaanse. Samen wonen zij in Gent en hebben ondertussen twee kinderen.

Laura Cortese heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd als violiste, songwriter en zangeres. Ze groeide op in San Francisco en verhuisde naar Boston om te studeren aan Berklee College of Music. Zij toert internationaal met haar band, ‘The Dance Cards’ en neemt deel aan tal van samenwerkingen.

Ze is een avonturier die op zoek gaat naar pareltjes in klank, groove en melodie. Zij is gekomen tot haar eigen uniek en steeds evoluerende geluid. Haar motto is : “Snaren vormen de kern van wat ik doe. Genre is ondergeschikt.”Bert Ruymbeek is een accordeonist met een groovy energie en lyrische speelstijl, sterk beïnvloed door Scandinavische folk. Naast zijn accordeonlessen van Eddy Flecijn had hij het geluk om concerten van uitstekende folkbands uit Europa te mogen ervaren in Muziekclub ’tEy in Belsele, het dorp waar hij opgroeide. Dankzij Mustafa Avsar en de jamsessies in het Muzikantenhuis in Gent begon hij te spelen in verschillende bands. Hij toert internationaal met WÖR, een kwintet dat 18e-eeuwse muziek uit België herinterpreteert en neemt regelmatig deel aan verschillende projecten.

Entree

€12,00

Evenement info

Datum: zondag februari 9 2025
Tijd: 15:00
Locatie: 't Kont van het Paard

Naar website >