Alle praktische informatie

Wij staan op de BRES voor cultuur en ondersteunen daarom cultuurmakers in onze gemeente. Bekijk hieronder alle praktische informatie over wat wij voor jou als cultuuraanbieder kunnen betekenen.

Voor Cultuurmakers

Cultuurmakers zijn alle professionals en vrijwilligers die zich actief bezig houden met kunst en cultuur. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een muziekdocent, een gidsengroep, een koor of een beeldend kunstenaar.

Cultuurmakers zijn essentieel voor een levendig, cultuurrijk Brielle. Kunst en cultuur draagt bij aan een gevoel van zingeving, aan zelfexpressie, aan ontwikkeling en ontmoeting. Cultuurmakers laten de stad bruisen met theater, beeldende kunst, muziek, dans, zang, voorstellingen, festivals, workshops, Urban Arts, zetten zich in voor cultuureducatie én dragen Briels erfgoed uit. Dit maakt Brielle een heerlijke plek om te ontmoeten, beleven en ontspannen en dat willen we koesteren.

Kennis & Ondersteuning

Wij zijn een lerende organisatie en stellen ons constant op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Deze kennis willen wij graag delen. Wij versturen nieuwsbrieven om iedereen op de hoogte te stellen van ontwikkelingen en activiteiten. Ook bieden wij een cursus van het LKCA aan waarbij jouw organisatie stap voor stap tot een plan komt om meer deelnemers te werven: Samen Slim Deelnemers Werven. Heb je interesse in de cursus of heb je andere vragen, neem gerust contact op met combinatiefunctionaris Marianne Dirks.

Kunst en Cultuur Brielle helpt verenigingen, stichtingen en individuele cultuurmakers bij het promoten van activiteiten. Lever je activiteit bijvoorbeeld aan voor de cultuuragenda; een platform waar al het aanbod samen komt, zowel online als in de krant. Je kunt met al je vragen over promotie terecht bij onze webmaster: webmaster@kunstencultuurbrielle.nl

Kom op de koffie!

Eens per maand zitten wij klaar in Sport en Cultuurhuis DukdalfBRES om vragen te beantwoorden en mee te denken over diverse zaken als bijvoorbeeld het vinden van samenwerkingspartners voor een cultureel project, financieringsmogelijkheden, het schrijven van een goed projectplan of om gewoon eens kennis te maken.

Kijk in de cultuuragenda of bij Nieuws & Updates, wanneer de eerstvolgende Kom op de Koffie bij KCB is!

Samen zetten we ons in voor een levendig, cultuurrijk Brielle. Jullie maken in de stad theater, beeldende kunst, muziek en dans én dragen Briels erfgoed uit. Wij organiseren voorstellingen, festivals, workshops, stimuleren de Urban Arts en zetten ons in voor cultuureducatie. Samen maken we Brielle een heerlijke plek om te ontmoeten, beleven en ontspannen.

Ben je niet in de gelegenheid om aan te schuiven, dan kan je je vraag altijd kwijt via mariannedirks@kunstencultuurbrielle.nl

Cultuurweb

We bieden verenigingen en andere cultuurmakers in de gemeente die op digitaal vlak ondersteund willen worden, een website via het cultuurweb.

Cultuur is een kernwaarde voor een mensenleven en draagt bij aan een fijn woonklimaat in een gemeente.

Wij bieden daarom cultuurmakers in onze gemeente kosteloos een domein en hosting én de hulp van onze webmaster, o.a. bij technische vragen.

Bekijk hier welke websites op dit moment zijn aangesloten. Cultuurmaker in onze gemeente en interesse om een website af te nemen?

Vraag naar de voorwaarden via webmaster@kunstencultuurbrielle.nl .

Cursus: 'Samen Slim Deelnemers Werven'

Een tekort aan leden en vrijwilligers of moeite met leden binden aan je vereniging? Veel cultuurmakers worstelen hiermee. Daarom organiseert Kunst en Cultuur Brielle de LKCA-cursus ‘Samen Slim Deelnemers Werven’.

Wil je als vereniging, stichting of cultuuraanbieder aan de slag met de vraag hoe je meer leden, vrijwilligers of deelnemers aan jouw organisatie kunt binden?

Meld je dan aan voor de cursus Samen Slim Deelnemers Werven. In deze cursus leer je hoe je aanbod kunt afstemmen op de behoefte van je (potentiële) deelnemers. We gaan in 3 avonden van anderhalf uur met elkaar aan de slag. Daarnaast maken we gebruik van e-learning.

De cursus voorziet jouw organisatie van een nieuwe impuls en direct uitvoerbare ideeën over wervingsbeleid en wervingsactiviteiten. Denk hierbij zowel aan ledenwerving als ledenbehoud.

Het aandeel Nederlanders dat kunstzinnig of creatief bezig is in de vrije tijd blijft gelijk, maar de manier waarop zij deze hobby’s beoefenen verandert. En dat vraagt van aanbieders dat zij daarop inspelen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden, heb je vragen of wil je meer informatie over deze cursus? Stuur dan een e-mail naar mariannedirks@kunstencultuurbrielle.nl .

Netwerk & Samenwerken

Wil jij ook niet steeds het wiel opnieuw uitvinden? Ben je benieuwd hoe anderen bezig zijn of wil jij je kennis en ervaring graag delen? Kunst en Cultuur Brielle organiseert 2 keer per jaar een Cultuurlab waarbij ontmoeting, uitwisseling en ontwikkeling centraal staan. Daarnaast staat de deur van combinatiefunctionaris Marianne Dirks altijd open om ervaringen en vragen te delen. Zij kan je ook in contact brengen met andere cultuurmakers in Brielle.

CultuurLAB

Twee keer per jaar organiseren wij een CultuurLab voor cultuurmakers. Wij creëren ruimte voor ontmoeting, ontwikkeling, inspiratie en samenwerking. Tijdens een CultuurLab nodigen wij bijvoorbeeld sprekers uit het culturele veld uit om ander cultuurmakers te inspireren, worden ervaringen gedeeld of workshops gegeven. Met de CultuurLabs kunnen wij inspelen op de behoeften die er leven onder cultuurmakers en de Brielse samenleving.

Via deze link bij ‘Nieuws & Updates’ of in de cultuuragenda vind je of en wanneer het eerstvolgende CultuurLAB plaats heeft. Of schijf je in voor de cultuurmakers-nieuwsbrief.

Aanleveren activiteiten cultuuragenda

Wil je ook je activiteit in de Cultuuragenda van gemeente Brielle terug zien? Lever dan je activiteit bij ons aan.

Als je een activiteit vóór vrijdag 10.00 uur mailt, dan gaat deze mee in de wekelijkse cultuuragenda nieuwsbrief én komt deze – ingekort – in de papieren cultuuragenda in Briels Nieuwsland te staan, in ieder geval in de week vóór aanvang van het evenement.

Mail beschrijving, datum en titel (eventueel met afbeelding voor onze socials) aan via webmaster@kunstencultuurbrielle.nl.