04-01-2022Cultuuragenda Jeugd Geen

Peutervoorleesclub – Nationaal Voorleesontbijt

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt lezen we het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’

Van 26 januari t/m 5 februari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven de Nationale Voorleesdagen gevierd. Ook in Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg is er voor de allerkleinsten wat leuks te doen. Zij kunnen tijdens het online voorleesontbijt op woensdag 26 januari om 10.00 uur luisteren naar het Prentenboek van het Jaar Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Daarnaast is er een kleurplatenwedstrijd en krijgen de kindjes die tijdens deze week lid worden van de bibliotheek een voorleesknuffel van Monster cadeau (op=op).

 Online voorleesontbijt

Op woensdag 26 januari om 10.00 uur kunnen kinderen thuis vanaf de ontbijttafel of op school meedoen aan het online voorleesontbijt. De bibliotheek leest voor uit Maar eerst ving ik een monster. Een boek over een jongetje dat nog een laatste verhaaltje krijgt voorgelezen voor het slapengaan. Tijdens het verhaal verzint hij steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met zo’n slimme jongen! Deelname is gratis, maar meld je wel aan via communicatie@bzhd.nl. Je ontvangt voor aanvang een link naar de Zoom bijeenkomst.

 Monsterlijke kleurplatenwedstrijd

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen een monsterlijke kleurplaat ophalen in de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg. Kleur samen alle monsters in en fantaseer over monsterlijke avonturen! Lever de kleurplaat uiterlijk 14 februari in en maak kans op het Prentenboek van het Jaar. Per vestiging is er een winnaar.

Cadeau voor nieuwe leden

Voorlezen aan kinderen is belangrijk, want het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar het is ook gewoon heel gezellig! Zo worden onze kleintjes later grote lezers. Daarom kunnen kinderen het hele jaar door gratis lid worden van de bibliotheek. Wie dit tijdens de Nationale Voorleesdagen doet, ontvangt ook nog eens een voorleesknuffel van Monster cadeau (op=op).

Evenement info

Datum: woensdag januari 26 2022
Tijd: 10.15 - 11.15 uur
Locatie: Bibliotheek DukdalfBRES