KijkKunst Kunstgebouw, Theater Geen

Imad

Stichting Eduatieve Orkest Projecten (SEOP)
groep 5 en 6 | discipline – verteltheater

Imad en zijn beste vriend Abas wonen in Syrië. Ze zijn onafscheidelijk, voetballen samen en verzamelen voetbalplaatjes. Op een dag is Abas weg – gevlucht. Kort daarna vlucht ook Imad met zijn familie. Alles blijft achter … zijn huis, school, de voetbalplaatjes. In Nederland kent hij de taal niet en is het lastig om zich thuis te voelen. Hij mist zijn vriend Abas. Gelukkig geeft zijn maatje Matthijs niet op!

Imad is gebaseerd op waargebeurde vluchtverhalen en laat leerlingen nadenken over de Nederlandse cultuur, vluchtelingen in Nederland en hechte vriendschap.

Stichting Educatieve Orkest Projecten (SEOP)

SEOP organiseert bijzonder muziekprojecten voor de jeugd, met als doel kinderen en jongeren met verschillende culturele achtergronden kennis te laten maken met muziek. Het symfonische orkest dient hierbij als uitgangspunt. Het verhaal van Imad wordt verteld door een acteur en ondersteund door drie muzikanten uit het beroepsorkest RBO Sinfonia. De muziek varieert van westers klassiek met een oosterse idioom tot traditionele Arabische liederen.

Dit project kan aansluiten bij: vluchtelingen, verzamelen, vriendschap, andere culturen, verhuizen, muziek.

Alle informatie over dit project, waaronder het lesmateriaal en het rooster, vind je op dkk.kunstgebouw.nl.

datum: 15 en 16 mei 2023 in BREStheater