Cultuuragenda Muziek Geen

Festival: Brielle Folk!

Eerste Brielse folkfestival met 5 topacts

FolkClub Brielle is opnieuw begonnen met het organiseren van het festival dat in 2021 vanwege Corona geen doorgang kon vinden. Op zaterdag 26 februari 2022 gaat dit festival plaatsvinden in de theaterzaal van DukdalfBRES. Uiteraard is alles afhankelijk van de Corona-situatie.

In principe zijn de bands geregeld. Twee hoofd-acts spelen in de theaterzaal. Allereerst de Amerikaanse violiste Laura Cortese. Zij is internationaal bekend door haar samenwerking met Pete Seeger en haar band Dance Cards. Zij is medeoprichter van het Boston Celtic Music festival. Sinds Laura in België woont, treedt zijn met haar eigen Laura Cortese Trio op. Ook de Vlaamse groep WÖR heeft aangegeven dat zij in het Brestheater komen optreden. Ook van hen kan er een voorproefje bekeken worden.

De overige namen van de groepen die het festival complementeren zijn ondertussen ook bekend. Allereerst komt de bluegrass-groep Doolaard. Dit is een echte familieband met een eigen en fris geluid. Kijk en luister. Ook The Lowland Paddies hebben toegezegd het festival op te luisteren. De Haagse groep SIR+ overgiet smaakvolle popsongs met een folksausje.

Evenement info

Datum: zaterdag februari 26 2022
Tijd: 19:00 uur
Locatie: BREStheater